Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

"Och regnet, det bara öser ner......"

Söndag

30 Nov. 

GODMORGON!

 

eller för mej är det snart Lunch........

Jag har varit uppe i flera timmar redan,

och fixat med sidan !

 

Kikar man ut denna 1:a Adventdag, så blir man ju inte speciellt förtjust, någon blandning av snö och regn vräker ner just nu på Hean.

 

Nu ska andra kannan Kaffe på, så det blir en liten paus, men eftersom "Den stora Resan" känns klar, så kan jag senare idag hälsa på lite här och var. Allt återgår alltså till det "normala" fr.o.m nu.

 

22.00

Mätt och belåten sitter man här !

 

På eftermiddagen ringde Dotter Maria....... "Vill ni komma hit och äta"?

Vi är ju inte nödbedda, så naturligtvis åkte vi till Sörbo på kvällen. Innan hade jag funderat på om det var något särskilt jag glömt.... födelsedagar eller nå´t, för fortfarande är inte hjärnan riktigt återställd efter Beijing-resan. Det skulle ju ha varit lite pinsamt, men inga Tjejer, Hundar, Katter, Dotter eller Svärson fyller den sista dagen i November.

 

Och så hamnade vi vid ett Mini-Julbord, som smakade kanon!

Lars ska veta att "Tanten" tyckte att Jansson var jättegod .

En lite trött Sissi, en gitarrspelande Amanda, en fotograferande Sandra, en klok och mysig Bamse.......... och en lite busig och bufflig, men helt underbar Myzak satt "pricken över i" denna kväll . Värdfolket är ju heller inte så tokiga, tycker Mor/Svärmor!

 

Tack från Hean!

 

 

Annars har det varit en liten slö-dag, det är nog en reaktion på allt som hänt den senaste tiden, inte så tokigt det heller..... att ta det lite med ro ibland.

 

Riktigt "Juligt" är det också på Hean just nu, regnet som vräkte ner imorse, övergick till snö på förmiddagen, och genast blev allt så mycket ljusare. I Sörbo fanns ingen snö, men ca 5 km härifrån oss börjar Vintern.

 

Ha en fin kväll!

Jag tycker det är lite sent att "hälsa på"........ så det får vänta till imorgon.

 

 

 

 

Söndagen den 30 november 2008 kl. 05:52

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

"Snart är "resan" i hamn "

 

GODMORGON!

 

Nu börjar det kännas som om Kina-resan, snart är i hamn..... 2 dagar fattas, men är snart på plats.

 

Se´n är det dags för Adventsfirande och lite "juligare" hemsida !

Ikväll ska också mina Advent-stakar fram, och en Gran placeras ute på altanen. Känns faktiskt som om jag ligger lite efter.

 

Vira

 

Snart 08.00

och Dagboken är färdigskriven, och det är nästan så att jag tycker det är tur att resan inte var längre 8 dagar........

 

Ska ikväll göra ett litet avslut, som hamnar efter dagboksanteckningarna, men just nu känns det som om jag har rest klart, och jag vill ta lite paus från Kina !

 

20.30

Ljusstakarna har kommit på plats, lite extra i Kina-resan också, så nu börjar jag känna mej ganska "färdigrest" och kan återgå till det normala Bloggandet.........

 

Hade det varit för 14 dagar sedan, så hade jag talat om att vi ätit Kina-mat idag, men nu efter att vi har varit på plats i Mittens Rike, så kan jag knappast kalla Kyckling och Ris för det....... Kineserna själva äter mest Nudlar och Griskött . Riset är mest till för "bukfylla" om någon är riktigt hungrig.

 

Jag hade också tänkt att Jula till min sida idag, men det får vänta tills imorgonbitti....... det har blivit lite för mycket sittande här ändå, så nu Släcker jag ner sidan och Tänder Ljusen i fönstren istället!

 

KRAM & GODNATT!

 

 

 

Lördagen den 29 november 2008 kl. 04:55

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

"Stormig natt på Hean"

 

GODMORGON!

 

Här har jag faktiskt redan suttit i två timmar........ och fått in ännu en dag från Kina-äventyret!

 

Vaknade av ett blåsväder utan dess like vid halvtvå, och tyckte det inte var någon idé att somna om. Det är mycket roligare att sätta sej här och skriva. Nu först tror jag att jag fattar hur intensiva dagarna var i Beijing, det tar en lång stund att sortera minnena och sätta in korten i sitt rätta sammanhang.

 

Nu blir det ett litet avbrott. Vi har ett Tandhygenistbesök som väntar vid 8 .

 

Jag ska också köpa Te i lösvikt! Varför alla små påsar skrotas, finns det en förklaring till i morgonens dagboksanteckningar........ (21/11 var vi på Teprovning)

 

16.30

Inga problem vid Hygienisten, men nog kostar det ändå !

 

Inatt var det ju skyfall, men innan vi kom iväg hade kylan slagit till, så det var blixthalka ända från trappen. Vi fick krypköra till stan.

 

Sen blev det lunch och tupplur, och nu sitter jag här igen, för att fortsätta med Dagboken. Allt är inte kvar, men nog dröjer det några timmar till, innan jag kan lägga Kina-resan till handlingarna. Medan jag skriver, så ser jag ju hur intensiv resan har varit. Inte alls konstigt att jag tycker att vi hunnit med mycket. 

 

 

23.15

Phu......

Nu har jag kommit nervandrande från Kinesiska Muren, och det börjar kännas i nacken, att jag sitter här alldeles för länge åt gången. Två dagar kvar att skriva om, sen återgår väl allt till det normala igen, för då är jag ju "hemma" på riktigt" !

 

GODNATT!  

 

 

Fredagen den 28 november 2008 kl. 04:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

"Upptvingad av mej själv.... "

 

GODMORGON!

Nu är det svenska, som gäller igen .

 

Idag har Pensionären och hans Fru tvingat upp sej själva. Vi somnade nog inte förrän tre imorse, men ska man få någon ordning på tidsomställningen, så måste vi göra på det här viset!

 

Lite rolig är han också min Gubbe: "Vilken tid går vi ner till frukosten? Sju, blir väl bra?"

Oj, vad jag saknar buffén, med alla godsaker. Den var en blandning av kinesisk och västerländsk. Avslutade alltid med Kaffeblask och en nybakad Croissant, som smakade som våra Wienerbröd......

 

Får trösta mej med att vårt eget Kaffe är mycket godare, än det Kinesiska. Kina är ju ett Te-land, men det är inget att börja morgonen med. Jag köpte pulverkaffe och vattenflaskor i en affär tvärs över gatan, och fixade första koppen vid halv fem-tiden. Vattenkokare fanns på hotellrummet. Fick ta två påsar per kopp, för att något så när känna kaffesmak .

 

11.00

Första dagen i Beijing är inskriven i Dagboken, så nu blir det lite matpaus. Jag får fråga Pensionären, med jämna mellanrum: "Har du sagt något till mej?" Just nu är jag både blind och döv för annat än mina anteckningar.........

 

Bortskämd som man blivit med alla goda frukostar, så ekar det alldeles i både skafferi och kylskåp här på Hean, helt tomt! Min frukost idag bestod av en burk Sardiner, hårt bröd och ett ägg. Pensionären är just nu och provianterar.

 

19.00

Två dagar är inskrivna.... undrar just hur lång tid det här kommer att ta?

Under tiden jag sitter och skriver, så ploppar det upp nya saker hela tiden. Man har nästan glömt en massa saker, som hänt under veckan, men nu kryper dom fram så sakteliga, och då måste jag ju bara få med det.

 

Men nu är det dags att stänga ner, och önska alla en

GOD NATT!

 

Torsdagen den 27 november 2008 kl. 06:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

"Hemma igen"

 

NI HAO!

Betyder ungefär Hej eller

Hur mår du.

En vanlig hälsningsfras i Mittens Rike.

 

  

Här är det trevliga och roliga resesällskapet till Beijing,

utanför Maos Masoleum.

Guiden Zhu Yongmei, "Maria" längst

till vänster.

 

Maria hade en stor del i att allt blev så lyckat.

 Är någon av er resekompisar in och kikar, så passar jag på att Tacka för några roliga och intensiva dagar tillsammans. 

 

 

Min favoritlampa i Beijing.

 

Ja, nu är vi hemma efter ett äventyr som blir svårt att beskriva i ord .

Vi anlände till Hean vid tvåtiden inatt, efter att vi lämnat ett snötäckt Stockholm. Det var mycket mera snö på Arlanda än vad vi har här hemma. Syntes verkligen att det varit snökaos i huvudstaden.

 

Första stoppet blev Statoilmacken i stan, där jag handlade grillkorv och bröd...... Längtar faktiskt lite efter vanlig mat. Knepigt värre det här, för vi har Kina-tid i kroppen och efter att vi försökt sova ett par timmar, har både jag och Pensionären gett upp.

Ska packa ur våra väskor och försöka rätta till huvudet istället.

Jag har en fulltecknad skrivbok, som så småningom ska bli till en dagbok här på Zoomin. Det har också blivit över 300 bilder, som ska kollas och läggas in i Kina-galleriet, så nog har jag att göra........

 

Katterna ser ut att ha haft det kanon, bägge nästan rullar fram . De är också glada att se oss, bär sej nästan åt som hundar, svansarna går runt som propellrar och dom spinner så det hörs i hela huset!

 

Återkommer under dagen, efter flera kannor riktigt kaffe,  uppackning och sortering av både tvätt och intryck.......

 

 

 

PS.

Jag kommer från och med nu att kalla Peking för Beijing....... det är i stort sett bara Sverige, som envisas med att använda ordet Peking.

 

Snart 12.30

"Lokal tid"

 

Men, hade det här varit i Beijing, så hade vi troligen suttit på någon restaurang och ätit massor av kinesiska smårätter.......

Här på Hean blir det Makaroner och Falukorv, något som jag vet  kommer att stå på meny´n inte bara hos oss idag !

Efter maten blir det till att försöka sova, för nu närmar sej John Blund med stormsteg.

Jag har också laddat in en massa kort, men dom är inte kommenterade, det får bli lite senare, just nu är huvudet ganska tomt .

Dagboken skriver jag först i ett dokument, för att under de närmaste dagarna lägga in den på hemsidan.

 

GODNATT på en stund!

 

Min inköpta Konkubin,

som fick följa med hem till Sverige!

 

23.58

Nu är det snart en ny dag, och jag sitter här och är väldigt pigg! Inte så konstigt.... det lilla Godnattet blev 5 timmar långt !

Har i alla fall kommenterat en del kort, men det kommer mera ingående berättelser i Dagboken. Den tänker jag börja med imorgon, och jag har en känsla av att det kommer att bli ganska mycket som ska präntas ner. Det gäller bara att först försöka lägga alla intryck och guidningar på sitt rätta ställe i hjärnan.......

 

Jag kommer att avsluta natten med lite svensk TV. På hotellet hade vi TV med en hel massa kanaler, men bara två nyhetskanaler på engelska, resten var kinesiska såpoperor, väldig dramatiska, men helt obegripliga!

 

Tack för alla besök och Välkommen-hem-hälsningar !

När jag är klar med det här mastodontarbetet dyker jag upp hemma hos er igen.

 

Min vackra Cloisonnévas,

som också hamnade i resväskan!

 

 

 

Onsdagen den 26 november 2008 kl. 05:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

"Peking nästa"

 

GODMORGON!

 

Nu finns ingen återvändo, den stora dagen är här,

Peking nästa!

 

Igår blev det inget riktigt avslut på bloggen....... vimsade runt i största allmänhet , och plötsligt var det dags att försöka sova.

 

RS var hit och informerade sej, och på kvällen kom Normans från Sörbo, för att säja Hejdå. Jag tog lite kort på coola katten Fanny och Myzak, trodde jag i alla fall. Killen ville nog att hon skulle bli lite rädd och dra i väg.... men tji fick han ! Hon rörde inte fena, så då var det roliga slut.

 

(Sandra hade tydligen en kamera,

med Minneskortet i)

 

Som sagt, jag trodde att jag tagit kort, men det visade sej nu på morgonen, att Minneskortet inte hade suttit i kameran. Skulle byta kortet igår till ett större, men det kom väl något emellan.......

 

Nu sitter det på plats !

 

Halv ett åker vi mot stan, ställer bilen hos vår Kattpiga, och sen skjutsar han oss till Busstationen.

Vilken service vi har, och tacksamma är vi! Kvart i två startar resan med buss till Arlanda, flyget mot Köpenhamn flaxar iväg klockan 7. Ca två timmar senare är det dags för den långa resan . Imorgon vid 13-tiden, Lokal tid, ska vi vara på plats i Peking, och då är klockan ca 6 på morgonen här hemma.

Om ungefär ett dygn sätter jag alltså mina skakiga

fötter på Kinesisk mark!

 

 

 

ÖNSKAR ALLA EN FIN VECKA HÄR HEMMA, MED FINA OCH SOLIGA HÖSTDAGAR!

 

Blir det riktigt vackert väder, kanske ni kan krypa omkring så här bland Höstlöven ! Saya från Okayama, Japan trivs i alla fall.

Kortet är taget av Mormor Toshiko, den 15 Nov.

 

 

 

 

 

 

 

Tisdagen den 18 november 2008 kl. 04:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

"Dan-före-Dan"

 

GODMORGON!

 

Ja, nu sitter man här så här "dan-före-dan, och är lite nervös.......

Men tanken på Kinesiska Muren, Pandor och Peking-Anka gör väl att man samtidigt ser fram emot att få åka till Mittens Rike!

 

Vira

 

Idag är det annars en dag med lite ärenden, tillsammans med Mor och Far. Jag ska också se till att Fågel- och Kattmat finns hemma. Det enda krav jag har på Kattpigan är: Mata Katter, mata Fåglar och tömma Postlådan, sen får han ha det precis som han vill. Jag är hur tacksam som helst, att han ställer upp på det här viset. Det gäller att kunna lita på den som man överlämnar både hus och katter till, och det gör jag till 100% på min arbetskompis.

 

 

 

Måndagen den 17 november 2008 kl. 05:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

"Tur att man har batteriklocka "

 

GODMORGON!

 

Ibland är det tur att man har en batteriklocka, för här på Hean har det tydligen varit strömavbrott i nästan 4 timmar inatt.

Lite för tidigt vaknade jag nog idag, men det är ingen idé att försöka somna om en timme. Då kommer dagen bara att bli "upp-och-ner" !

 

Mina planer är annars, att när jag kommer hem blir det en tupplur, och sen ska jag börja fundera på packningen.......

Har kollat väder för Peking, och ser att det blir kalla nätter och soliga dagar, utan vind. Temperaturen kommer att ligga mellan -7 grader på nätterna, och ca +10 grader under dagarna. Alltså blir det att ställa in sej på några fina Höstdagar. Packningen behöver inte bli så märkvärdig, för det är ju ingen badresa vi ska på.

 

De här korten låg i Mailboxen..... och jag blir på bra humör direkt!

Lille Valpen Myzak växer någon cm för varje dag man inte ser honom, snart har han växt om både Kompis Vilma och Storebror Bamse! 

 

"Puss på dej, kompis"

 

"Och Klapp på Matte"

 

HA EN FIN DAG NÄR

NI VAKNAR!

 

19.45

Nu sitter jag här, pigg efter två timmar tupplur, och 2 muggar kaffe!

Jag har t.o.m packat........ !

 

 

Det viktigaste finns med här, Pass, Dagbok, Biljetter och Pengar. Och Kameran lägger jag också dit, när jag tagit det här kortet !

Imorgon blir det 2 små resväskor med kläder.

Och sen på Tisdag blir det väl mest att gå omkring och gruva sej, tills vi åker hemfrån vid halv ett-tiden.

 

Snart 22.00

och det är dags att stänga ner!

Har kollat runt hos Zoomin-vänner, och börjar morgondagen med besök hos andra viktiga personer utanför det här forumet.

Ni är inte bortglömda !

 

GODNATT! 

 

 

Söndagen den 16 november 2008 kl. 03:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

"En snabbvisit "

 

 

GODAFTON ALLA VÄNNER

&

BESÖKARE!

 

Det här blir bara en kort visit, snart är det dags att krypa till kojs för att orka med sista förmiddagsskiftet!

Har fått en massa kort från Sonen med familj, som jag lagt på rätt plats i Galleriet, men så mycket mera blir det inte ikväll.

Tackar samtidigt för hälsningar i Gb, Mail och kommentarer, och lovar att jag blir lite mera social imorgon !

 

Ha en trevlig Lördagskväll, alla som kan vara

uppe lite längre än jag!

 

GODNATT !

 

 

Lördagen den 15 november 2008 kl. 19:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

"Nu börjar det plockas fram "viktiga" saker...

 

 

GODMORGON!

 

Nu är all snö borta igen. Ett par minusgrader gör att det är riktig ishalka ute på morgonen.

 

Idag blir det till att samla ihop alla "viktiga" saker inför Kina-resan. Pass, Biljetter, Kamera, Laddare och Dagbok är väl det som vi absolut inte får glömma.

Vi har också fått en massa bra information från Tobbes Resor, som ska läsas idag, även en karta över Pekings tunnelbanesystem har dom skickat med....... Den tror jag knappast att jag och Pensionären kommer att använda ! Skulle vi ge oss på att resa runt i underjorden i Peking, så tror jag att det kommer att fattas två passagerare i flygplanet när det är dags för hemfärd!

 

Vi ska också till banken och växla pengar, men om det blir Dollar eller Euro, vet jag inte, måste höra med någon som vet vad som är mest gångbart. Det ska inte behövas så mycket, för jag är inte någon som handlar ihjäl mej, när vi är utomlands. Lägger hellre pengarna på upplevelser och mat, men någon speciell souvenir lär det väl bli. Den får man väl sen sitta och titta på, och försöka fatta att vi verkligen varit i Kina!

 

08.30

Jag har uppdaterat "Kloka ord".......

Hittade en bra Klokhet, "Den lilla Hatten", på en hemsida. Jag skrev och frågade om jag fick använda den, och det gick bra.

Så nu finns den på plats !

 

 

 Snart 15.00...

Pengarna är växlade, och det blev Euro. Hoppas nu bara att Kineserna vet vad det är!

 

Ikväll blir det en repris på kvällen den 21/10! Jag har tre förmiddagsskift framför mej, Pensionären behöver bilen under helgen. Alltså skjutsar han mej till Lägenheten, och jag går därifrån till jobbet imorgonbitti.

Men...

en sak kan jag tala om: Det blir ingen Räkbaugette till kvällsmat, det slutade ju illa förra gången !

 

Beroende på när Pensionären kommer hem, så kan det hända att jag inte dyker upp här förrän på Lördag eftermiddag. 

 

 

PS: "Roliga Historier" är också uppdaterade..... jag blev alldeles matt när jag läste mailet från Kamilla idag, men håller med henne !

"Pust & Stön"!

 

EN UPPMANING!

http://www.namninsamling.com/site/get.asp?stoppa_djursexet

Hemska saker händer, men jag orkar inte läsa artiklarna i Expressen, jag mår illa!

 

 

Torsdagen den 13 november 2008 kl. 04:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

"Lånemorgon "

 

 

 

GODMORGON!

 

 

Börjar med att erkänna....... Jag har varit ute och "tjuvat" bilder i den tidiga morgontimmen!

Det är tur att det finns snälla människor på nätet, som delar med sej....... speciellt för en så´n som mej, som gillar bilder. Idag lånade jag hem Väder och Veckodagar, naturligtvis med "spara som".

Tack till "Vira"

 

Väderbilden visar att det snöar här på Hean idag!

Inatt när jag gick och la mej, var det stjärnklart, men nu ligger det redan ett par cm nysnö på marken.

Godis blir som en kattunge..... Fanny tvärvände !

 

 17.30

 

Idag har det varit en besöksdag för oss. Jag har varit till Malin och hälsat på, och Stig åkte med bilen till Toyota, för lite bromsreparationer.

 

Malin åker till Thailand samma dag som vi åker till Kina, men tänk vilka olika tankar vi har när det gäller flygresa....... Hon sitter där och njuter när hon tänker på att flyga, och jag sitter och lider .

 

Sen har jag suttit och drömt om Sommaren! Jag har bl.a kollat på en fantastiskt vacker trädgård i Nordvästra Dalarna. Den ligger i Zon 7, men det kan man inte tro.

Jag har haft kontakt med Irene Tysk, och har hennes tillstånd att göra lite "reklam" för Trädgården.

 

 

Även här finns det bilder från Villa Blåkula, bl.a på  Blommor, Konst och Katten Sambo:

  http://www.alltomtradgard.se/min-sida/irenetysk/

 

Kvällen kommer att avslutas med "Bonde söker fru" och "Oskyldigt dömd", och efter det är klockan 22.00.........

och då är det GODNATT .

 

 

 

 

 

Onsdagen den 12 november 2008 kl. 05:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

"En vecka kvar....."

 

GODMORGON! 

 

"En vecka kvar" är rubriken idag ,

så nu börjar verkligen fjärilarna i magen komma!

 

  Vira

 

Fattar inte riktigt än, att nästa vecka den här dagen bär det av till Pandornas land. En av dagarna under veckan ska vi t.o.m få träffa och krama om små Pandabebisar. Försöker nu att peppa mej själv och tänka positiva tankar..........

 

Här på Hean har det regnat hela natten, så vi har en massa små sjöar ute på gården. Katterna hade stora problem när dom skulle ut, ingen av dom gillar att bli blöt om tassarna . Fanny ser ut som hon steppar fram på klorna......

 

16.45

Nu sitter man här, nyklippt och snygg , tycker jag själv i alla fall!

Men, man kan undra vad Kineserna kommer att tycka. Dom kallar ju oss Västerlänningar för "Stornäsa" redan, och jag undrar om inte dom kommer att fundera på min 1,5-cm frisyr.

 

Före klippningen åkte vi och handlade, och passade samtidigt på att "Socialträna" Bamse och Myzak. Dom promenerade så fint och helt coola bland massor av folk och bilar. Jag tog hand om Myzak, för jag har bestämt att han ska bli "min". Bamse har ju Morfar som storfavorit, så där ligger man lite i lä!

 

Myzak har fått tillåtelse av Bamse,

att placera sej vid hans 

"Sitta-och-lukta-på-Blommor-Björk"!

 

22.00

Det blev inte så mycket mera idag, främmande på eftermiddagen, och Pensionären kom hem från Brindberg.

 

Avslutar med:

 

GODNATT

&

SOV GOTT!

 

 

 

 

Tisdagen den 11 november 2008 kl. 04:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [13] Kommentera detta inlägg

 

"Inga planer alls......."

 

GODMORGON!

 

Idag är det en dag helt utan planer, och dom

kan ju bli ganska bra.

 

Känner väl kanske att det skulle vara dags att fundera på vad man ska ha med sej till Kina, men det kommer säkert att bli som det alltid brukar bli när vi ska ut och resa.......... dagen före packas det !

 

 När vi gjorde vår första riktiga utomlandsresa till Turkiet en gång i tiden, var det packat och klart 1 månad före!

Ganska meningslöst, för när tiden var inne, så hade jag redan glömt vad som låg i resväskorna .

 

 Vira

 

 19.00

Ja, nu har det stått 19 här ett bra tag  och jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva. Medan jag försökte få lite inspiration, ringde jag till Maria istället......

 

Inga planer imorse, och inte har det hänt

mycket under dagen heller.

 

 Pensionären har åkt upp till Brindberg. Det är dags för en ny vattentäkt för fäboden, och det måste planeras.

Jag har väl mest skrotat omkring, tagit en tupplur och letat efter fågelmats-spiraler utomhus ........

 

Inatt har 2 spiraler för Talgbollarna försvunnit, så jag hoppas bara att det inte går omkring någon Räv med munkorg i skogen! Jag vet ju att Mickel är väldigt intresserad av Talgen, för han sitter och stirrar på den mest varje morgon .

 

 21.15

Och så blev man fast........ vid Kanal5 och Färjan !

Vi har inte den kanalen, men WebbTV har jag, och Maria talade om för mej att hon skulle se dokumentären om Cinderella.

Klickade in på Kanalen och nu har jag sett två avsnitt, och kommer nog att fortsätta att kolla livet ombord.

Cinderella har vi åkt med några gånger, och jag tycker det är en toppenbåt.

Lite gammeldags kryssningsfartyg, där man lagomt har lärt sej att hitta till hytten, när det är dags att gå av..........

 

Morgondagen vet jag redan lite om!

Maria, Bamse och Myzak kommer på besök. Fru Larsson behöver snyggas till i håret, och jag är lyckligt lottad som har en ambulerande Frissa. Pensionären missar putsningen, men jag får väl ta till Spray-flaskan och tvinga ner hans svallande lockar, när vi är i Kina.........

 

 

 

 

Det var allt för idag!

 

GODNATT!

 

 

 

 

Måndagen den 10 november 2008 kl. 04:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

"Funkar - Funkar inte?"

 

GODMORGON !

 

En lite spännande morgon........ skulle allt vara som vanligt?

Yes..... och t.om bättre än förut, allt är mycket snabbare, så nu blir det en bättre Söndag än Lördag!

 

Idag ska vi hämta Mor och Far till Hean. Bjuda på lite mat och samvaro.

Men det gäller att ringa tidigt, annars är lunchen redan igång hemmavid! Jag ska göra en riktigt gammeldags Fläskstek med Äpple-sås. Kokta Morötter, råskalade Potatisar och Äppelmos  serveras till, tror nog att det kan smaka. Äpplen och Fläsk passar jättebra ihop.

Det är längesen vi åt stek överhuvudtaget. Efter Pensionärens stroke, är det mest Kyckling och Fisk som står på meny´n. Det vattnas redan i munnen, nu när jag sitter här och skriver !

 

Annars började morgonen med lite Luna-Pic-fix,

och den här Hälsningen gäller alla som besöker mej idag!

 

Ängeln har jag hittat på Blomsterlandet,

efter tips av Solstrålen.

 

Nu ska jag börja med Steken. Den blir bara bättre om den får stå ett tag innan den ska serveras.

 

17.45

Maten uppäten, och jag tror nog att Mor och Far blev nöjda. Fläsksteken var också tillagad i Mormors gamla järngryta, och min Mor tyckte att hon var tillbaka i barndomen. Söndags-middagarna för längesen kom tillbaka i hennes minne.......

 

Och nu är snön ett minne blott på Hean, så det är verkligen kolsvart ute.

Jag var ute för en stund sedan och tände två marschaller för att lysa upp lite, men då öppnade sej himlens portar, och regnet öser ner just nu.

 

Det var den här dagen, det!

Om allt är som det ska imorgon....

syns vi! 

 

 

Söndagen den 9 november 2008 kl. 04:51

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

"Ny upptäckt "

 

GODMORGON!

 

Idag har jag sett film ........ Höök. Har upptäckt SVT-Play och installerat det, så nu blev det en start med polisfilm på morgonen ! Missade första avsnittet för att jag jobbade. Det finns också en massa andra program som man kan kolla på när det passar en själv.

 

Igår satt jag faktiskt och såg hela Idol, och äntligen var det ett bra Tema, alltså Hårdrock. Tyckte nog att de flesta klarade sej bra, men den som jag gillar hängde väldigt löst, alltså RobinE. Kan tänka mej att Malin är nöjd med sin favorit, eller hur? Kevin är hans namn.

 

Och så har Mickel Räv varit ute på gården, men den här är inte tam, utan han bara kollade på mej innan det bar av till skogs. Det är i alla fall roligt att se att den är i fin form, ingen skabb.

 

Vira

 

 21.45

Jaha, vad har Fru Larsson gjort idag då?

 

Jo, hon har suttit vid datorn och rivit sitt hår !

Imorse försvann Internet Explorer från Datorn, och jag har inte kunnat komma någonstans + att allt som fanns på datorn var som bortblåst. En blå skärm utan alla Ikoner och Genvägar är inte roligt......

Var jag hälften så gammal igår, så är jag nog ca 150 år nu .

 

Tur att man är envis som en gris, för nu har jag lyckats fixa tillbaka allt som försvunnit, och det tycker jag är värt en:

 

Vira

 

Jag har varit livrädd för att hemsidan också skulle ha farit ut i cyberrymden....... då hade nog jag inte orkat börja om!!

 

Har också konsulterat  Dataexperter idag, men inte ens dom visste vad som hänt, och h u r jag har gjort för att hitta tillbaka........ ja, det vet jag inte , men huvudsaken är att allt fungerar igen. Jag tänker inte ligga vaken inatt och fundera.........

 

Och jag tänker inte heller sitta här så lång stund till!

Nacken värker och hjärnan är alldeles tom !

Kikar in till alla imorgonbitti.

 

Kram och Godnatt!

 

 

 

Lördagen den 8 november 2008 kl. 05:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

"Besiktning "

 

GODMORGON !

 

Idag vaknade jag också tidigt, strax före 3, och nu gör jag inte om misstaget att gå och lägga mej igen.......

 

"Besiktning" står på programmet nu på morgonen, men inte är det Bilen som ska besiktas, utan undertecknad! Vart femte år är det hälsokontroll på företagskliniken. Jag får väl se om det blir ombesiktning, eller om jag blir Godkänd vid första besöket .

 

Igår slutade jag faktiskt redan vid 18-tiden.......

Vi har lite att göra på jobbet just nu, så alla fick sluta tidigt, inte är det riktigt bra, men inget att göra något åt. Lågkonjunkturen börjar kännas lite här och var.

 

När jag kom hem var Brorsan här och installerade 2:a nya Routern..... den första höll ju knappt i en månad. Hoppas bara att vi slipper en till vända norrut i Dalarna . Hur som helst var det inga problem att byta..... "Ni måste fått ett Måndagsexemplar", blev förklarningen. Man kan ju hoppas att den här routern är gjord på någon annan veckodag då !

 

Vira

 

Morgonen började alldeles speciellt bra idag....... kollade mitt barnbarns sida, och fick se att hon har fått jobb !

Först blir det en semestertripp till Thailand och sen väntar arbete!

GRATTISKRAMAR TILL MALIN !

 

Nu är klockan 05.00

och tre koppar kaffe urdruckna, katterna ompysslade och ingen huvudvärk.... det kan inte bli så mycket bättre. Har kollat nya blogginlägg, och till resten av gänget blir det ett

"Ha en bra dag, när ni vaknar"!

 

 

 Vira

 

10.45

Nybesiktad och Godkänd !

 

Inga ettor eller tvåor i protokollet......... så nu håller man kanske ihop fram till Pensionen. Faktiskt var det väldigt roligt att få ett besked som såg ut så här: "Du har alla värden liggande på en nivå motsvarande hälften av din ålder!

Det enda som jag inte gillade själv var att jag krympt 1 cm sedan förra gången, från 1.68 till 1.67..... men jag vill tro att jag hade mer och tjockare hår för 5 år sedan. Maria hade kanske inte varit hit och klippt mej på ett tag då . Sköterskan höll inte riktigt med........

 

19.45

Har suttit och funderat...... "Hälften så gammal och krympt 1 cm" !

Ja, det måste väl betyda att det jag tror på, stämmer.

Alltså att man återuppstår så småningom! Kanske i en annan skepnad.

Jag brukar skämta om att jag kommer att bli någon stackars Pack-Åsna i Sydamerika, som går och bär på ett jättelass.

Så brukar det se ut när jag och Pensionären kommer från affären...... Jag med en massa kassar, och han med nyckelknippan dinglande på lillfingret !

 

Och nu ska jag sätta mej och se på Idol.... får väl se om det möjligen kan vara något som jag gillar idag då!

 

Kram och Godnatt!

 

Fredagen den 7 november 2008 kl. 03:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [11] Kommentera detta inlägg

 

"Sovmorgon "

 

GODMORGON!

 

Idag har jag haft sovmorgon. Vaknade vid 3, men det är ju faktiskt för tidigt...... om man ska jobba och komma hem strax före 23. Så låg jag och övertalade mej själv , och lyckades slumra till!

Men nu sitter jag här med huvudvärk..... den kommer "som ett brev på Posten" om jag sover för länge . Starkt kaffe och ett piller får hjälpa till att rätta till hjärnan.

 

 

 

Torsdagen den 6 november 2008 kl. 07:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

"Historiskt val i USA"

 

GODMORGON!

 

Börjar idag med ett Grattis till USA!

 

 

För första gången i historien kommer en färgad President, Barack Obama, att flytta in i Vita Huset, med sin familj!

En jordskredsseger visar att amerikanerna vill ha förändringar.

 Nu gäller det att leva upp till alla vallöften.

 

Vira

 

För mej är det väl inte en lika häftig dag. Jag arbetar på eftermiddagen .

Kikar jag ut så ser det riktigt ruggigt ut, dimmigt och råkallt, och -6 grader, kanske lika bra att vara på jobbet.

 

 11.00

Hinner inte med så mycket besök idag, ska försöka få i mej lite käk, och sedan är det dags att ge sej iväg. På Onsdags-eftermiddagarna, har vi en timmes Lagträff före jobbet. 

 

 

Det är faktiskt lite synd att behöva sitta instängd på arbetet, för just nu lyser en strålande Sol, på en alldeles blå himmel.

 

 

Onsdagen den 5 november 2008 kl. 06:20

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

"Nu börjar jag få resfeber....."

 

GODMORGON!

 

Nu på morgonen har jag plötsligt kommit på att det är bara 14 dagar tills vi åker till Kina ! Och jag kan inte förtränga tanken på flygresan längre.......

 

Alltså börjar resfebern slå till!

Vi har fortfarande inte fått tillbaka våra Pass med Visumstämpeln. Kineserna vill kanske

inte ha besök av oss........ nästan ett önsketänkande .

Det sista är ju bara ett bevis på hur knäppa funderingar man har, när man är flygrädd!

 

 18.00

Vira

 

Det kom ett Bud på eftermiddagen, från Tobbes Resor.......

med våra Pass och biljetter! Vilken service. När killen ringde om vägbeskrivning, så tänkte jag ett tag att skicka honom så långt bort från Hean, som möjligt...........

"Nej, vi har inte fått några pass, vi kan inte åka"

 !

Men jag skärpte till mej, och lotsade honom rätt, så nu finns ingen återvändo.

 

Annars har jag haft besök av Malin, och då blev det naturligtvis stuvade makaroner och Hellströms, hennes älsklingsmat, när hon kommer till Hean. Vi tog oss en promenad, så hon fick kolla Täkta.

Jag tror att favoritstället blev Härbret, med sitt sovloft, men också Uthuset..........

"Här skulle man ju kunna ha Hästen"!

 Hon har ingen egen just nu, men sköter om en jättefin häst i Aspeboda.

Hennes hästintresse startade tidigt !

 

 

Nog är väl Bonzo vacker?

Designen står Farfar för...........

 

Sommaren 1999 byggde Malin, Josefin och Sandra upp ett helt hästställle här på Hean. Något som roade dom under 2 somrar.

Andra ungar kom också flitigt på besök.

Tjejerna slog t.o.m gräs, och hässjade det!

 

 

Tycker också att det är bevis på, att man behöver inte springa i leksaksaffärer och handla. Ungar är ju fulla av fantasi, om dom får en chans.

 

Kvällen kommer att avslutas med Valvaka........ Egentligen är jag väl inte så intresserad av USA:s politik, men det här är ju ett alldeles speciellt Presidentval! Tänk om någon skulle sagt i mitten på 1800-talet, att om ungefär 150 år kommer USA att ha en färgad President........

Chansen finns tydligen nu.

 

GODNATT

och

SOV GOTT

när det är dags!

 

 

 

 

Tisdagen den 4 november 2008 kl. 04:28

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

"Måndag, men fortfarande ledig....."

 

 

GODMORGON!

 

Min morgon började redan halv 4....... och jag har hunnit med att konstatera att det bara är 2 minusgrader, fyllt på Fågelmaten, druckit tre koppar Kaffe och kollat "nytt blogginlägg"! Naturligtvis har mina Kattdamer också fått sitt, vi ska ju "diskutera" om både det ena och andra innan dom vill gå ut .

 

Och så har ännu en Zoomin-vän bytt sida, den tredje på kort tid......

inte roligt, men jag kommer att dyka upp med jämna mellanrum, bara så Ni vet . 

 

 

12.15

Under förmiddagen har jag varit ute och inspekterat stugorna igen......

Sopat bort snö, och dammat lite inomhus, men kan inte göra så mycket mera innan vintern är över, det är alldeles för kallt inomhus. Det finns vedspisar, men jag vill inte börja elda i dom förrän vi är säkra på skorstenarnas skick

 

 Vackra små fönster i Fäbodstugan!

 

I både Härbre och Fäbodstuga har W. lämnat kvar vackra lampor, och den stilen kommer jag att ha som utgångspunkt, när det blir dags för att fixa och dona.

 

Och så har jag hittat en Dagbok, och där visade det sej att stället kallas Täkten........ eller som det heter på Dalmål, "Täkta", så från och med nu är det Hean och Täkta som gäller . Ett eget Album har det också blivit.

 

Måndagen den 3 november 2008 kl. 05:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

"Definitivt slut på Sommaren... "

 

GODMORGON!

 

Nu kan jag konstatera att det är slut på

Sommaren !

 

Idag ställs Pensionärens Motorcykel undan, och kläderna packas ihop. Även Sommar-campinggrejor är hopplockade.  Vi ska åka ner till krypinet i Borlänge och förvara allt i förrådet, tills Våren kommer tillbaka.

 

Sen har jag väl bara att acceptera att det är Vinter!

Väderstationen på sidan måste det vara fel på......

Här har vi just nu -11 grader och inte 3!

 

Man kan väl allid drömma

sej tillbaka.....

 

Faktiskt föredrar jag kylan, och en himmel utan moln som det är just nu. I Norge, hos Lillasyster, har det åskat på morgonen, usch och fy!

 

19.30

Idag har det varit planeringsmöte på Hean !

 

Jag och Pensionären har under hela vårt liv tillsammans, byggt och renoverat, och nu är vi redan i gång med planer för Härbre och Fäbodstuga. Ska bli jätteroligt, men det är bara synd att det inte är Vår istället för Vinter.

Det bästa med det här är att det inte är några jättejobb som behöver göras. På övervåningen i Härbret ska det isoleras och sättas på skivor. Sen om det blir panel eller tapet, vet vi inte än. Nedervåningen behöver bara målas och tapetseras i någon gammeldags tapet.

 

Yttertaket och taket över verandan behöver bytas, men det är ingen större kostnad, eftersom Bygg-Max finns i Falun.......

Utomhus är det Rödfärgning och vitmålade detaljer som gäller. Dörren kommer att bli blå.... för det har Maria bestämt !

Men problemet är ytterväggen på den lilla verandan, har ingen aning om vilken färg det ska vara där.

Tips mottages!

 

Känner inte för att ha

det kritvita kvar.

 

 

Fäbodstugan är ännu enklare att ta hand om, där är det i stort sett bara målning inom- och utomhus som gäller.

Resten av gärdesgården ska upp och en liten grind ska fixas.

 

Uthuset behöver bara målas.

 

Sen återstår att fundera på hur vi ska återställa "föryngringsytan". Troligen kommer vi att plantera Tall och Lövträd runt Härbret, inga Granar för då blir det ett ganska mörkt landskap efter några år.

 

Och så får jag väl glädja Maria . Ni behöver inte oroa er för veden framöver! Din far kommer nog att se till att det inte kommer att fattas ved i Sörbo framöver......... På 3, 5 ha finns det mycket som passar till er vedpanna.......

 

Men all "Skräpskog", som dom okunniga kallar det, ska inte bort. Den är viktig för en massa fåglar och andra kryp! Någon mera kal-avverkning kommer det inte att bli så länge som vi är med och bestämmer, bara ev. varsam gallring.

 

Nu när jag läser det här, så skulle jag vilja göra som Björnarna, gå i ide och vakna upp i April !

 

 Mera planer....... Sen till Våren säljer jag den lilla ettan i Borlänge, har ju egentligen inget behov av den nu när Stig är pensionär.

Därifrån kan jag ta möbler till Härbret, bl.a kommer Pensionären få tillbaka sitt kära Vitrinskåp, som vi tog bort härifrån när vi gjorde om köket förra året.

 

 

Till Fäbodstugan är det värre, men det blir nog till att åka på auktioner och "Ta-till-Vara"-butiker och leta fynd!

 

Och nu återstår, efter allt funderande, bara

GODNATT!  

 

 

 

 

 

Söndagen den 2 november 2008 kl. 04:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

"Ingen mer mat på 14 dagar.... "

 

GODMORGON !

 

Alla som gillar vinter häromkring kommer att tycka om den första Novemberdagen, -10 grader och en himmel full av stjärnor möter mej när jag kikar ut. När solen kommer upp, så blir det nog väldigt vackert, med all snö som ligger..... men jag hade nog hellre +grader och gröna gräsmattor.

 

Och  

nu vill jag inte äta på 14 dagar.... åtminstone känns det som det just nu! Jag är fortfarande proppmätt efter gårdagskvällen.

Servitrisen frågade om vi skulle ha en varsin "Friterade Potatisskal"? Javisst!

Hade vi vetat hur mycket det var, så hade det räckt med en tallrik att dela på . Skalen är friterade med lite inkråm kvar, och ovanpå ligger en smet av Gorgonzolaost, en liten Dipsås med vitlökssmak är också med.

Urgott!

Till huvudrätt tog vi "Babyribs", grillade revbensspjäll med en massa godsaker till, och avslutade med Cheesecake och Hjortron, men där var det stopp för mej...... Pensionären fick halva desserten, och han Tackade inte Nej!

 

"Broken Dreams" är känt här i stan för sin goda mat och "Ingen ska gå härifrån hungrig", och dom lever verkligen upp till det!

 

Och så var det Notan:

Förrätt, Huvudrätt, Efterrätt

2 Starköl, En Lättöl

och En Vatten.

350:- per person.

 

Tycker inte att det var så farligt, och vi hade ju något att fira.

Och nu behöver jag ju inte

äta på 14 dagar, så det blir billigt och bra !

 

21.00

Idag har jag mest gått omkring och känt mej mätt.......

 

Men ett litet avbrott blev det, när Malin, Kenneth och Malins småbröder Dennis och Hampus kom på besök.  Malin var ensambarn i många år, men plötsligt hade hon 4 småbröder inom 4 år. Vi fikade och hade det trevligt. Synd nog var inte Pensionären hemma, för jag vet att killarna skulle velat träffa honom.

 

Kram till er!

 

Här är hela gänget samlat, när

Malin tog Studenten.

  Vira

 

Nu när jag sitter här har jag en dam

som tröttnat på att vänta, bredvid mej....... "Varför är det ingen eld i kaminen? Jag blir ju tvungen att sitta här under lampan för att få lite värme".  

 

 

Fröken Bus är en envis dam.

"Jag tar väl Mattes stol.....

då måste hon ju gå ifrån Datorn, och

göra lite eld istället!"  

 

Så det är nog bäst att lyda !

 

Vi syns imorgon!

 

 

 

Lördagen den 1 november 2008 kl. 04:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Alla varelser är Välkomna till Hean.

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011