Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

"Hemma igen".

 

GODMORGON!

 

Nu är ordningen återställd, sitter här i den tidiga morgontimmen, efter helt underbara dagar i Brindberg. Vädret hade jag prickat in perfekt, kalla nätter och vackra höstdagar.

Ingen Tv och ingen Dator, jätteskönt!

Bara en massa spännande böcker, bl.a flera av Stephen Kings rysare och en bok om Carryl Chessman, som skrev om sin tid i San Quentin-fängelset i väntan på att hans dödsdom skulle verkställas......

Lämplig litteratur i Brindbergs mörker och ensamhet .

 

Eld i spisen, värmeljusen tända och kaffet är klart,

22/9.

Egentligen får inte vi vara innanför "gärsgårn", men "gräset verkar vara grönare på andra sidan"!

 

Mina vandringsstigar tidigt på morgnarna.

 

 

Och kvällarna såg ut så här!

 

Undrar om inte många skulle behöva några dagar i Brindberg, bara för att stressa av..... det enda man har att pyssla med är att hämta ved och bära in vatten, läsa böcker och lyssna på batteriradion.

Pensionären hade lämnat spelare och ljudböcker, men det går för långsamt för mej, jag läser in hela sidorna i böckerna direkt, så läsningen fick bli på det gamla hederliga sättet.

 

Tidiga kvällar blev det, men sen var jag uppe med tuppen, vid 4-tiden. Eldade och kokade kaffe. Tog en promenad varje morgon innan korna släpptes ut. En förmiddag hade jag faktiskt besök..... En riktigt kärvänlig Get kom ända in i köket och hälsade på, men det gäller att inte vända baksidan till !

Badade bastu och bara fanns till........

 

Mitt enda främmande!

 

Otroligt lugnt på vallen den här tiden, svalorna har flyttat söderut, inga Björnar, Älgar eller Vargar visade sej under skogsvandringarna, utan det "vildaste" jag hade runt mej var Morkullor, Ekorrar och ett par Tjäderhönor.

Men det finns faktiskt en människa till alldeles nära, men hon vill inte ha kontakt med folk, och då är det bara att respeketera det.

Hennes två vackra katter kom i alla fall fram och hälsade, varje dag.

 

06.30

Nu blir det lite paus........

Hälsar till alla och tackar för besök och mail. Kommer att kolla allt lite närmare under dagen.

Pensionären är på väg upp, och jag ska se till att det finns nybryggt kaffe att bjuda på!

 

18.00

Idag har det blivit lite promenader i det fina höstvädret, och sen har det varit ett par timmars koll på Zoomin. Det hinner hända mycket om man är borta några dagar !

 

Kollade vackra Rönnbärsbilder från Mälgåsen...... måste ut och kika på "våra" Rönnar också, men här på Hean såg dom väldigt konstiga ut, alla bär var bruna och förkrympta, och jag vet inte varför!

Men lite höstlikt ser det ut, med vackra färger på allt annat.

 

  

 

Och så var jag på besök hos Primrose....... och hon tar så fina bilder på, som jag kallar det "gamla-saker-bilder". och då var det dags att gå ut igen........

 

  

 

Hean är en gammal Fäbod, där kor och får slutade att vara någon gång på 1950-talet, men lite lämningar finns kvar av gamla grindar och stolpar för inhägnad.

 

Och så är det plötsligt kväll...... och jag älskar den här tiden på året, när jag får börja tända mina lampor!

Har en favorit, och det är min Kattlampa !

 

Den här är faktiskt en Julklapp till Pensionären......

inte för att han önskade sej några julklappar för några år sedan, men jag tyckte att nog skulle han väl ha något litet? Jag samlar ju på katter, så då blev det naturligtvis den här..... och han blev så glad!

 

 

Och med den är det GODNATT från Hean! 

 

 

 

Lördagen den 27 september 2008 kl. 05:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [11] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

Alla varelser är Välkomna till Hean.

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2011

 2010

 2009

 2008